versnijders

Werking van de versnijder

Sulteq is de distributeur voor de Nederlandse markt voor het complete JWC pakket van versnijders en roostergoed verwerkingsmachines. JWC staat bekend om haar robuuste machines van hoge kwaliteit en lange standtijden in zware omstandigheden.

Op veel rioolwater- en slibtoepassingen wereldwijd  hebben deze machines hun kwaliteit
reeds decennia lang bewezen. Het meest bekend zijn de versnijders die vooral worden
toegepast voor het beschermen van pompen, mixers en afsluiters etc.

De versnijder zorgt ervoor dat vaste delen (vezels, hout, stenen etc.) tot kleine goed te
verpompen brokjes worden vermalen. Ook worden deze versnijders toegepast voor het
verkleinen van bijv. vlees- en visafval, groente- en fruitafval, en vele andere toepassingen.

Voordelen van het toepassen van een versnijder:
  • Vezels wikkelen niet meer rond de as van een pomp, mixer of afsluiter.
  • Doordat vaste delen worden verkleind, behoren verstoppingen tot het verleden.
  • Schade aan pompen mixers en afsluiters wordt hiermee voorkomen.

De JWC versnijders zijn uitgerust met twee assen die draaien op een laag toerental: 65 en 45 o.p.m.

Dit heeft een aantal belangrijke voordelen:
  • Zeer weinig slijtage aan de draaiende delen.
  • Laag geluidsniveau.
  • Weinig trillingen
  • Bijzonder lange standtijden met lage onderhoudskosten.

De JWC versnijders zijn uitgevoerd met twee assen waarop de messenpakketten zijn gemonteerd. JWC onderscheidt zich van haar concurrenten door beide uiteinden te voorzien van een robuuste lagering. Deze lagers zijn tezamen met een robuust uitgevoerd mechanical seal in een cassette samengebouwd, waardoor ook bij zware belasting de loopvlakken van de mechanical seal in hun spoor blijven lopen, en de mechanical seal in tact blijft.

De versnijders kunnen in twee modellen worden geleverd:

Inline uitvoering, waarbij de versnijder is voorzien van flenzen, en in het leidingwerk wordt opgenomen.

Openchannel uitvoering, waarbij de versnijder in een open kanaal, in een goot, in een put, of onder een trechter wordt geplaatst.

De versnijders mogen in iedere positie en iedere hoek worden opgesteld.

Reductiekast
JWC gebruikt standaard een reductiekast van Sumitomo. Dit type reductiekast is uitgevoerd met excentrische nokkenschijven, in plaats van tandwielen. Dit heeft als voordeel dat het over te brengen moment, niet via een lijncontact (tussen twee tandwielen) wordt overgebracht, maar middels 6 à 7 nokken/rollen, dus 7 lijncontacten. Hierdoor veel minder vlaktedruk, en nauwelijks slijtage.

De slijtage aan deze reductiekasten is nihil. De vetvulling is voldoende voor de gehele levensduur. In onze 20 jarige ervaring met JWC/Sumitomo hebben we nog nimmer een Sumitomo reductiekast gerepareerd of vervangen. JWC geeft op haar site aan dat zij nog nimmer een vervangende reductiekast hebben geleverd.

Roostergoed verwerking:
Voor het verwerken van roostergoed heeft JWC een aantal kant en klare installaties in het pakket:

JWC versnijder: bijvoorbeeld boven uw bestaande waspers. Hierdoor zal uw waspers veel effectiever gaan wassen (kleine delen zijn eenvoudiger schoon te spoelen dan grote delen). Bovendien zal de standtijd van de borstels vele malen langer zijn. Hierdoor veel langere effectieve werking van de waspers, en besparing op onderhouds- transport- en stortkosten. Tevens wordt meer organisch materiaal doorgevoerd naar de vergisting.

Channel Monster : Voor het verkleinen van vaste delen voor het beschermen van uw roosterinstallatie. Geeft aanzienlijke kostenbesparing op onderhoudskosten aan roosters, pompen, mixers, afsluiters enz.

Auger Monster: Voor het verkleinen, afscheiden en wassen van uw roostergoed. Door het roostergoed eerst te verkleinen, worden tijdens het wasproces meer organische delen afgescheiden. Hierdoor is het afgescheiden roostergoed schoner (minder stank), droger, compacter, en zal er worden bespaard op transport- en stortkosten. Tevens wordt meer organisch materiaal doorgevoerd naar de vergisting.

Screenings Washer Monster: voor het verkleinen en wassen van roostergoed. Een complete unit bestaande uit een JWC versnijder met een JWC waspers. Door het roostergoed eerst te gaan verkleinen zal de waspers veel effectiever gaan wassen (kleine delen zijn eenvoudiger schoon te spoelen dan grote delen). Bovendien zal de standtijd van de borstels vele malen langer zijn. Hierdoor veel langere effectieve werking van de waspers, en besparing op onderhouds- transport- en stortkosten. Tevens wordt meer organisch materiaal doorgevoerd naar de vergisting.

Honey Monster: Dit is een compleet ontvangst station voor het innemen van extern slib. Hierbij wordt de tankwagen direct aan de Honey Monster gekoppeld. Het externe slib wordt direct verkleind, en de vaste delen gewassen, en afgescheiden. Tevens wordt meer organisch materiaal doorgevoerd naar de vergisting.

Graag adviseren wij u bij het selecteren van de juiste apparatuur voor uw situatie.

Sludge Monster
Sludge screens JWCI
SRS unit Honey Monster XE
Vertical Auger Monster
Auger Monster JWCI
Channel Monster JWCI
Muffin Monsters JWCI
Screenings Washer Monster JWCI

Scroll naar boven