slangenpompen

Slangenpompen – werking en toepassing

Slangenpompen zijn zeer geschikt voor het verpompen van laag tot zeer hoog visceuze vloeistoffen met of zonder vaste bestanddelen en ze kunnen een hoog vacuüm creëren van ruim -0,9 bar. 

Kleine slangenpompen worden veel in laboratoria gebruikt, maar je ziet ze ook in de chemische- en voedingsmiddelenindustrie. Bij selectie is een juiste keuze van het materiaal van de slang zeer belangrijk. Grote industriële pompen zijn geschikt voor abrasieve media met grove bestanddelen.

Slangenpomp Allweiler

De werking
Bij slangenpompen is de slang opgesloten in een huis en is aan de uiteinden verbonden met de zuig en persleiding. De rotor heeft twee persschijven of persrollen. De draaiende rotor drukt aan zuigzijde de slang dicht. Vervolgens wordt de vloeistof in de slang van zuig naar persleiding gedrukt. Een voordeel van de slangenpomp is dat er geen asafdichting nodig is en dat de slang eenvoudig en snel te vervangen is. De pomp kan onbeperkt drooglopen, maar de rollen of schijven die tegen de slang drukken moeten wel smering hebben. De pomp heeft een sterk pulserende vloeistofstroom. Dit kan afhankelijk van het proces een nadeel zijn.

Meer informatie over slangenpompen? Neemt u dan contact op. 

Scroll naar boven